اصول مرغداری در فصل سرما


اصول مرغداری در فصل سرما:

برای بهبود کیفیت زندگی طیور در فصل سرما نکاتی وجود دارد که رعایت آنها مهم میباشد.

چرا که عدم رعایت هر کدام از اصول ممکن است مشکلات جدی را به دنبال داشته باشد.شایان ذکر است که طیور به محیط اطراف خود پاسخ نشان میدهد و مهمترین پاسخ فیزیولوژی انها به محیط ثابت و مستقل نگه داشتن دمای بدن خود از دمای محیط اطراف میباشد.زیرا دمای نامناسب محیط میتواند اثرات منفی از جمله ایجاد استرس را داشته باشد. در فصل زمستان حرارت محیط کم و رطوبت نسبی هوا بالا میباشد،هوای خنک وارد سالن میشود و توسط پرندگان گرم میشود.

با افزایش دمای هوای سالن رطوبت نسبی هوا کاهش یافته و باعث میشود تا رطوبت بستر توسط هوا جذب شده و بستر خشک تر کردد.

برای جلوگیری از کوران ،سرعت جریان هوا در داخل سالن باید حدود ۱۲/۲ متردر دقیقه باشد. در غیر این صورت طیور گوشتی در طی فصل سرما و زمستان مشکلات جدی از جمله بیماری های طیور خواهند داشت.

برای اینکه در هر دقیقه حدود ۱۲/۲ متر در دقیقه جا به جایی داشته باشیم تنها راه رسیدن به این سرعت به جریان انداختن هوا از دریچه های ورودی جلوی سالن به انتهای آن میباشد.

و با نصب کردن هواکش کوچک با سرعت های متغییر در انتهای سالن نیز میتوان به این هدف دست یافت.

برای کنترل رطوبت سالن مرغداری بهتر است از نصب یک رطوبت سنج در بالای سر جوجه ها استفاده کرد .و برای تامین رطوبت در هفته ی اول استفاده از دستگاه های رطوبت ساز میتواند فکر خوبی باشد.

از ساده ترین راه های تامین رطوبت میتوان به  آبپاشی کف و دیوارها اشاره کرد .اب پاشی به صورت دستی و توسط کارگران مرغداری انجام میگردد و باید در هر زمان که نیاز بود انجام شود.

همچنین میتوان از یک کانال پلاستیکی استفاده کرد که در طول سالن کشید و ان قسمت از کانال را که روی زمین قرار میگیرد را به ارتفاع ۱۰ سانتی متر از اب پر کرد.

هوای گرم از روی آب گذشته و مرطوب شده و در اختیار جوجه ها قرار میگیرد.از این روش معمولا در استان های کویری مانند یزد کرمان و اصفهان استفاده میگردد.

در صورت نبودن امکانات این چنینی ،میتوان ظرف های بزرگی را از اب پر کرد و در مقابل هیتر قرار داد تا رطوبت سالن را تامین کند شایان ذکراست که با رشد جوجه ها میزان رطوبت نسبی باید کاهش یابد چرا که بالا بردن رطوبت میتواند زمینه ساز پیدایش بر خی از بیما ری های انگلی از جمله کوکسیدیوز گردد.

با رشد و افزایش وزن جوجه ها ،سطح رطوبت نسبی سالن میتوان توسط تهویه یا سیستم گرمایشی کنترل گردد.

 

(از مقاله ی کنسانتره و بیما ریهای طیور دیدن فرمایید)

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *